100% voor het Talent

Eerste kwartaalverslag van 2018

Vrienden van het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Talentboek,

Vanaf 2018 worden de resultaten en het nieuws van het Yvonne van Gennip Talent Fonds per kwartaal gebundeld in een verslag. In zo’n kwartaalverslag zijn tevens opgenomen de statistieken van het crowdfundingplatform Talentboek en de verhalen van de talenten.

Lees meer

YVGTF is charitypartner van B2Run

Teambuilding, vitaliteit, fun, relaties én goed doel

Op 12 juni gaat de eerste Nederlandse editie van B2Run van start in de Amsterdam Arena. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds is charitypartner van dit loop- en businesssevent. Voor elke deelname ontvangt het fonds een bijdrage voor haar talenten.

B2Run is een internationaal fenomeen waarin duizenden bedrijven investeren in vitaliteit, teamspirit en relaties.

Lees meer

Het YvGTF treedt toe tot groep vaste beneficiënten van de VriendenLoterij

Voormalig olympisch kampioenen Esther Vergeer, Minke Booij, Bas van de Goor en Yvonne van Gennip zijn maandag in het Singer Laren verrast met een geldbedrag voor hun inzet op het gebied van gezondheid en welzijn. Zij kregen een cheque tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala voor hun stichtingen. Extra mooi nieuws was er dit jaar voor Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het fonds zal vanaf nu ieder jaar een bijdrage van de VriendenLoterij ontvagen om sporttalent met onvoldoende financiële middelen verder te helpen in hun sportieve carrière. De loterij kon dankzij haar deelnemers dit jaar een recordbedrag van 58,9 miljoen euro verdelen onder Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving.

Financiële voorziening talentvolle sporters

Voor talentvolle sporters tot en met 18 jaar die opgroeien in gezinnen op of onder het sociaal minimum 

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds, NOC*NSF, het Jeugdsportfonds, CTO’s en RTO’s krijgen regelmatig vragen of er mogelijkheden zijn voor extra financiële ondersteuning voor talentvolle sporters van wie de ouders/verzorgers de kosten van het sportprogramma niet (volledig) kunnen betalen. Vanuit verschillende betrokken partijen (clubs, sportbonden, gemeenten, etc.) is soms extra ondersteuning mogelijk. De middelen zijn echter beperkt en kunnen in een aantal gevallen geen volledige oplossing bieden. Om deze reden hebben NOC*NSF, het Yvonne van Gennip Talent Fonds en het Jeugdsportfonds de handen ineen geslagen en een succesvolle aanvraag voor extra middelen ingediend bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Lees meer